sâmbătă, 17 mai 2014



Alfabetul alimentelor sanatoase

Joaca este începutul cunoaşterii. - George Dorsey



foto
           ... sau alimente sanatoase de la A la Z. :) Inca din clasele primare, imi aduc aminte de o vorba care spune ca: "Incetul cu incetul, invatam alfabetul". Sub indemnul acesteia, m-am gandit ca ar fi foarte folositor un alfabet al alimentelor sanatoase, adica o prezentare a beneficiilor, a nutrientilor, o scurta descriere a alimentului, o curiozitate si o reteta simpla, usor de pregatit si nu in ultimul rand, delicioasa! :)

         De la idee la fapt, nu a fost decat un pas, pentru ca am avut un ajutor de nadejde in conturarea acestui demers si anume: spiritul creator ce se ascunde in persoana lui Alexandru Agapi, software developer-ul echipei, cel care a creat si discheta interactiva cu meniuri sanatoase, pe care o puteti descarca de pe site, la rubrica: Cadouri. :) Cu aceasta ocazie ii multumesc din suflet pentru sustinerea si ajutorul sau, inca de la inceputul acestui proiect. 

          Ne-am propus ca in fiecare saptamana sa publicam o fisa cu un aliment (din categoria fructelor, legumelor, semintelor, nucilor sau cerealelor), in ordine alfabetica. Fiecare fisa va fi numerotata, astfel incat sa poata fi colectionate, iar cand vom ajunge la litera Z, va fi o intreaga colectie de alimente sanatoase, din care veti afla, speram, lucruri utile, iar retetele vor fi primite cu entuziasm si vor fi puse in practica :)

        Fisele vor fi publicate atat pe facebook, cat si pe site si vor putea fi descarcate gratuit, in asa fel incat sa le puteti imprima, daca doriti. 

       Ne dorim din tot sufletul, ca aceste fise sa reprezinte "mini-lectii" pentru cei mici, din care sa descopere beneficiile alimentelor, nutrientii ascunsi in fiecare dintre acestea si nu in ultimul rand, sa participe în bucatarie la prepararea retetei propuse :)

        Sursele bibliografice pentru acestea sunt:
 
- Abecedar de nutritie - Prof. dr. Nicolae Hâncu
- 150 de alimente esentiale pentru imunitate - Kirsten Hartvig

- 100 recettes saines pour tous les goûts - Parragon Books
-  Ghidul alimentelor - Julia Heller 
- Suplimentul Healthy by Garbo&Kudika

     Asteptam sugestiile/criticile dumneavoastra cu privire la acest nou proiect si speram din tot sufletul sa fiti alaturi de noi, pentru ca va pregatim si alte surprize! :)

health educator

      

              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu